dimarts, 29 de març del 2011

Trobada Punts Omnia a l'Auditori Pablo Picasso (Gestió de blogs)


Un cop mes la Xarxa Omnia s'ha reunit al Ateneu d'entitats del Pablo Picasso.

Es un honor fer aquesta reunió al centre on es troba el punt Omnia Viladecans Ja que vam gaudir d'un centre renovat completament. Alguns dels assistents van dir que encara feia olor a nou. Això es per que només feia 15 dies que era obert al públic després de la renovació.


En aquesta reunió es van tractar gestions internes per fer possible que els punts Omnia funcionin correctament i anar millorant aquesta feina que dia a dia tots els punts Omnia de Catalunya anem fen.

Una de les qüestions que es van tractar va ser la millora en una de les coses que dia a dia faig. Es tracta de la gestió dels blogs. En aquesta reunió vaig fer una petita explicació que faig constar aquí per als que no els hi va quedar clar, i per als que no van poder assistir.

Gestió de blogs:

El principal problema que hi ha a l'hora de gestionar molts blogs es que has de repetir la mateixa informació a tots els blogs que estiguis gestionant. Tinguis 2, 3, 4 o 5.

La idea que vaig proposar es la següent:

1. La gestió principal es fa des d'un blog blogger, on es redacten totes les noticies o entrades. El primer que farem serà una exportació d'aquest blog on es gaudirà un fitxer al nostre ordinador. Per fer això us deixo un petit vídeo de la explicació, aquest primer pas seria fins el segon 31:


2. El següent pas seria anar al blog de wordpress i fer una importació, però tindrem problemes a l'hora de fer la importació per això el que hem de fer es una conversió d'arxius. Per fer això agafarem l'arxiu que hem generat abans y el passem per aquesta pagina: http://blogger2wordpress.appspot.com/

amb aquesta eina generarem un arxiu que utilitzarem en el següent pas.


3. Anem al blog de wordpress i el que farem aquí serà agafà l'arxiu anterior i farem una importació a wordpress. Aquest vídeo a partir del minut 3:15 podeu gaudir de l'explicació de com exportar un arxiu. Recordeu que l’arxiu a exportar a de ser el que heu generat en el segon pas:



Amb això haurem fet un traspàs d'un blog a un altre de les entrades d'un blog blogger.


Per a qualsevol dubte no oblideu comentar aquesta entrada i així resoldrem entre tots els dubtes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada